Eurofloorballcup kwalificaties

De dames zijn vorig seizoen kampioen geworden en daarom mochten ze eind augustus deelnemen aan de Eurofloorballcup kwalificaties in Denemarken. Ze hebben vier wedstrijden gespeeld; twee tegen de Deense kampioen en twee tegen de Russische kampioen. Driemaal waren de dames dichtbij de winst, in de derde wedstrijd was zelfs een beslissende penaltyserie nodig. Het is jammer dat het vertoonde spel niet meer heeft opgeleverd, maar de dames zijn desondanks met een tevreden gevoel en een unieke internationale ervaring naar huis gegaan.
De EFCQ in foto’s:
Hieronder vind je de dagelijkse verslagen van de dames:
31-08
Even een kort bericht, want we zijn moe en moeten morgen weer om 10:00 tegen de Russen spelen ;). Over de wedstrijd: we hebben veel short hand, powerplay en 4 tegen 4 kunnen oefenen, en waren daar verrassend genoeg beter in dan de tegenstanders (wij 3 keer uit gescoord, zij 0 keer). We zijn tevreden met het spel van vandaag maar balen ook een beetje omdat er meer in had gezeten dan het 5-3 verlies. Een verslag van de wedstrijd door de IFF is te vinden op de Engelse pagina.
30-08
We werden vandaag lekker laat wakker midden in ons boerenlandschap en hoeven pas te ontbijten om 10:00. Daarna reden we richting Frederikshavn om 1,5 uur te trainen in de hal waar we morgen zullen spelen: een kleine, intieme hal met een snelle houten vloer. De inhoud van de training is uiteraard teamgeheim;). Terug in ons huis/kasteel hebben we spelletjes gespeeld, waaronder ‘wie ben ik’. Het ene team met oudjes was zo aardig spelers van het andere team met jonkies op te zadelen met personages als ‘Scotty Pippen´ en ‘Vincent Bijlo’, waardoor bijna de eerste teamruzie ontstond. Lidwien en Bart waren ondertussen onze Finnen Piia en Meri van vliegveld Aalborg aan het ophalen. Eenmaal compleet hebben we samen een goede floorballmaaltijd gegeten (pasta-pesto) en nu zijn Jochem, Sven en Bart naar de ‘technical meeting’, waar onder andere bepaald wordt wie in welke kleur speelt. De dames chillen ondertussen nog even verder, maar niet te lang want morgenochtend zitten we om 7 uur aan het ontbijt zodat we om 10 uur volgevreten en uitgebuikt aan de wedstrijd tegen de Outlaws kunnen beginnen. Het wedstrijdverloop is morgen hier te volgen.
29-08
Maandag avond/nacht is een deel van het team al aangekomen in ons enorme aso-huis vlakbij Denemarken: tig kamers met grote bedden, audio-installatie, vaat- & wasmachine, drie badkamers, zwembad, jacuzzi etc. ‘To get best performance, relaxation is needed’ ;). Naast het relaxen hebben we gister de Intersport in een plaatsje vlakbij bezocht. Daar bleek de coach van de Outlaws, de Deense kampioen achter de kassa te staan. Hij zei dat zijn team maandag een oefenpot heeft gespeeld tegen Denemarken jongen u15 en dat voor het eerst sinds jaren de dameskampioen van ze gewonnen heeft. Ze zijn dus helemaal klaar voor de wedstrijd tegen ons, vrijdagochtend om 10:00… De coach vertelde ook dat de Outlaws (200-300 leden, net als Face Off opgericht in 1998) onlangs gefuseerd zijn met de Bulldogs (+/- 700 leden) en dat het plan is om binnen twee jaar 1000 leden te hebben. Aan het eind van de middag gaan we in ons hippe vrienden-van-teamshirt HDM – Duitse kampioen kijken, Dorien ophalen van de boot en koken voor de rest van onze teamgenoten uit Nederland die vanavond aankomen. Foto’s volgen later vandaag. Op de Engelse pagina wordt onderzocht hoe Floorball-proof Denemarken is.
Onze deelname werd mede mogelijk gemaakt door tezs.nl, Henri(‘s auto), Pesman en onze vrienden-van-shirt-sponsoren 🙂