Face Off-dames en stafleden terug van wk-kwalificatietoernooi

NLdamesteam

Afgelopen week vond het wk-kwalificatietoernooi voor de dames plaats in Polen. Face Off was goed vertegenwoordigd met speelsters Faybienne, Stéphane, Eva en Susanne, keepster Lidwien en stafleden Bart (teammanager) en Tim (coach). Doelstelling van het damesteam was om zich te kwalificeren voor het wk in december. Teleurstelling heerst momenteel bij de dames en staf nadat de laatste wedstrijd tegen Hongarije eindigde in een gelijkspel, waardoor de dames op doelsaldo niet bij de vereiste top 3 in hun poule eindigden én de kwalificatieplek voor de beste nummer vier van beide Europese kwalificatiepoules naar Duitsland moesten laten gaan.

Desondanks heeft het team een prachtig toernooi meegemaakt. Hieronder de hoogtepunten van de FO-dames en een paar mooie foto’s om de floorballgrijns weer te doen terugkeren:

  • Lidwien werd na de wedstrijd tegen Polen gekozen tot most valuable player (mvp) van het team. Ze voorkwam deze wedstrijd 36 keer een doelpunt (36 saves).
  • Faybienne maakte met een assist van Stéphane de belangrijke late gelijkmaker tegen Slovenië.
  • Faybienne werd na de wedstrijden tegen Rusland en Spanje gekozen tot mvp.
  • Uit de 24 minuten aan tijdstraf die Nederland kreeg, heeft de tegenstander 0 keer kunnen scoren, mede dankzij de FO-dames die allen in de shorthand gespeeld hebben.
  • Ook de powerplay was succesvol; Faybienne en Stéphane waren bij alle drie powerplaygoals betrokken.

NLdamesteamOranjesupporterFay mvp tegen Spanjegooaaal