Floorball Hoofdstad van Nederland!

FO logo


Face Off Heren 1 én Dames 1 kampioen!

groepsfoto

Afgelopen weekend zijn zowel heren 1 als dames 1 kampioen van Nederland geworden! Heren 1 kwam als eerste in actie tijdens het play-off weekend in de Icoon in Amersfoort. Het team was ongeslagen bovenaan in de competitie geëindigd en mocht daarom de halve finale spelen tegen de nummer vier FB Agents. De eerste helft van de wedstrijd gingen de teams gelijk op, maar daarna liep heren 1 aangemoedigd door het meegereisde publiek uit tot de 10-5 eindstand. Goals werden gescoord door Daniël Nicolai (3x), Wouter Buter (2x), Jochem de Bruin (2x), Mathijs ten Hag, Egbert Boom en Jasper Meijer. Jochem (2x), Carl-Leonard Widjaja, Jasper Meijer en Sven Landmeter (5x) gaven de assists.

Daarna speelden de Face Off dames hun halve finale tegen HSK. Ook zij mochten als nummer één aantreden tegen de nummer vier van de competitie. Dankzij goals van Linn Helen Gundersen (assist Faybienne Kollau), Ellen van den Hoven (assist Suzan Hombergen), Faybienne Kollau (Linn Helen Gundersen) en een eigen doelpunt hadden de dames na de eerste periode een 4-0 voorsprong. Daarna namen de speelsters wat gas terug, maar ze wisten ondanks twee tegendoelpunten ook vier keer te scoren: goal Kiki Spoelstra, Linn Helen Gundersen (assist Faybienne Kollau), Ellen van den Hoven en Faybienne Kollau (assist Linn Helen Gundersen). Daarmee kwam de eindstand op 8-2.

Veel tijd om te herstellen hadden de spelers niet, want op zondagmiddag werden de finales gespeeld. Dames 1 speelde tegen Sonics 1, het enige team waarvan zij in de competitie een keer van verloren hadden én het team dat van Face Off gewonnen had in de bekerfinale. De dames hadden dus wat goed te maken tegen hun grootste concurrent voor de titel. Beide teams begonnen de wedstrijd met een hoog baltempo en Face Off verdedigde daarnaast fel en georganiseerd. Hierdoor stonden de dames binnen 10 minuten voor (goal Stéphane Spijkerman, assist Susanne Spijkerman) en vroegen de Sonics een time-out aan. Vervolgens liep Face Off uit tot een 3-0 voorsprong dankzij mooie individuele acties van Stéphane Spijkerman en Suzan Hombergen. De derde periode werd er door beide teams fysiek gespeeld, maar mede dankzij het scheidsrechtersduo bleef het een faire en aantrekkelijke wedstrijd. Faybienne Kollau (assist Ellen van den Hoven) scoorde de 4-0 en kort daarop maakte Sonics de 4-1. Het doelpunt van Ellen van den Hoven (assist Stéphane Spijkerman) stelde de winst veilig en maakte dat de dames ondanks een tijdstraf tegen en een door Face Off gemiste penalty in de slotminuten konden genieten van hun derde kampioenschap in de clubhistorie met taart en champagne in de kleedkamer.

Na behaalde kampioenschap van de dames konden de heren het Face Off-feest compleet maken. Zij traden aan tegen HSK, de kampioen van vorig jaar en tegenstander in de bekerfinale. De bekerfinale wisten de Face Offheren van ze te winnen, maar HSK had voor de play-offs een sterk team op de been gebracht en het beloofde dan ook een lastige wedstrijd te worden. HSK kwam al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong, maar dankzij goed keeperswerk van Henri Koops was dit het enige tegendoelpunt in de eerste periode. Tegen het eind van de periode maakte Sven Landmeter (assist Egbert Boom) de 1-1 en dat was ook de ruststand. In de tweede periode bleken de Face Offheren fitter te zijn dan hun tegenstanders en liepen ze uit naar een 4-2 voorsprong door doelpunten van Daniël Sigg (assist Carl-Leonard Widjaja), Jochem de Bruin (assist Sven Landmeter) en Sven Landmeter (assist Jochem de Bruin). Ook de derde periode was Face Off de bovenliggende partij, maar de heren wisten niet te scoren en kwamen daardoor de laatste tien minuten in de problemen: 4-3 en minder dan 5 minuten voor tijd benutte HSK een penalty. De slotminuten waren ontzettend spannend, maar 15 seconden voor tijd liet Sven Landmeter de Face Off-tribune juichen door na een snelle counter dankzij een assist van Jochem de Bruin het winnende doelpunt te maken. De allereerste titel voor de Face Off heren is een feit!

floorballcapital