Floorballvereniging U.C. Face Off schrijft opnieuw geschiedenis


foto 2

GRONINGEN – Studentenfloorballvereniging Face Off uit Groningen schrijft voor de tweede keer dit jaar geschiedenis. Zaterdag speelde het derde damesteam hun allereerste wedstrijd, daarmee is het voor het eerst dat Face Off met drie damesteams deelneemt aan de Nederlandse competitie. Eerder dit jaar werd er door de club ook al historie geschreven omdat zowel Heren 1 als Dames 1 Nederlands Kampioen werd.

foto 1

Zware Dobber

Face Off Dames 3 komt dit jaar uit in de Eerste divisie en speelde in de bekercompetitie tegen de Floorball Flames uit Nijmegen. De Flames, die normaal gesproken uitkomen in de Eredivisie wisten de wedstrijd met 7-1 te winnen maar hadden een zware dobber aan de nieuwe speelsters uit Groningen. Dat kwam voornamelijk door het oneindige doorzettingsvermogen van de tien speelsters, die na de eerste periode steeds beter in het spel kwamen.

Eerste doelpunt binnen

In de eerste twee periodes moest FO Dames 3 vijf doelpunten incasseren, in de derde periode kwamen daar nog twee tegendoelpunten bij maar wist captain Roxane Stienstra door een snelle actie op het doel het eerste doelpunt van het seizoen op haar naam te zetten.

foto 4
Uitgeschakeld voor de beker

Door te verliezen van de Nijmeegse dames is het derde team van Face Off uitgeschakeld in de competitie voor de beker. Voor hen begint aanstaande zaterdag de reguliere competitie met een derby tegen het tweede team van Face Off op eigen bodem.