Face Off verliest ook tweede wedstrijd


NOORWEGEN – De heren van Face Off hebben ook hun tweede wedstrijd op de EuroFloorball Cup (EFC) verloren. Op donderdag 9 oktober werd het 9-2 tegen Pomor, de kampioen van Rusland.

Teamfoto voor de wedstrijd

Teamfoto voor de wedstrijd

Uit op revanche
Zowel Face Off als Pomor hadden hun eerste wedstrijd op de EFC verloren, dus beide teams waren uit op revanche. Bovendien zou een overwinning kwalificatie voor de halve finales betekenen. Er stond dus veel op het spel. De Russen begonnen beter dan FO. Binnen tien minuten stonden ze op een 1-0 voorsprong, maar na goed doorzetten van aanvoerder Jochem de Bruin kon Daniël Nicolai de gelijkmaker binnentikken. Vlak voor rust schoorde Pomor echter weer, waardoor de ruststand 2-1 was.

Slechte tweede periode
Evenals de wedstrijd tegen Slevik IBK kwam Face Off er ook in de tweede periode tegen de Russen niet aan te pas. Pomor kon makkelijk combineren en wist hiermee zes keer te scoren. Na twee periodes spelen was de stand 8-1.

Helaas leidde deze aanval niet tot een doelpunt

Helaas leidde deze aanval niet tot een doelpunt

Gelijkspel in de laatste periode
Face Off kwam sterk uit de kleedkamer. Na twee minuten betaalde zich dit uit in een goal van de gebroeders Landmeter. Mats gaf de bal breed op Sven, die verwoestend uithaalde: 8-2. Pomor zette hier nog één goal tegenover. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Face Off een penalty. Carl-Leonard Widjaja nam de verantwoordelijkheid op zich, maar helaas miste hij de opgelegde kans. De eindstand: 9-2.

Keeper Henri Koops maakte ook deze wedstrijd wederom geweldige reddingen

Keeper Henri Koops maakte ook deze wedstrijd geweldige reddingen

Laatste kans
Zondagochtend 12 oktober speelt Face Off zijn laatste wedstrijd. De tegenstander is het Poolse MUKS Zielonka. Ook deze wedstrijd is weer live te volgen, via de YouTube-channel van de internalionale floorballbond (IFF).