Heren Face Off weer terug in Nederland


GRONINGEN – Het eerste herenteam van U.C. Face Off is zondag 12 oktober weer teruggekeerd in Nederland na het spelen van de EuroFloorball Cup (EFC) in Noorwegen. Zondagochtend werd eerst nog de wedstrijd tegen de Poolse kampioen MUKS Zielonka gespeeld.

Daniël Sigg in duel om de bal

Daniël Sigg in duel om de bal

Laatste wedstrijd
De strijd om plek vijf ging tussen U.C. Face Off en Zielonka, een wedstrijd die ook tijdens de kwalificaties voor de EFC al op het programma stond. Destijds waren de Polen met 12-5 te sterk voor Face Off en ook deze keer begonnen ze goed aan de wedstrijd. Pas halverwege de wedstrijd, met een tussenstand van 5-0 voor Zielonka, wist Face Off te scoren. Egbert Boom schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek. Kort hierna scoorde ook Wouter Buter nog. Toen Sven Landmeter aan het begin van de derde periode de 6-3 maakte (Zielonka had in de tussentijd één keer gescoord) leek alles weer mogelijk. De Polen liepen echter uit naar een 10-3 voorsprong, waarna man of the match Leonard Widjaja nog één keer scoorde, evenals Zielonka. Eindstand: 11-4.

Leonard Widjaja werd de man of the match

Leonard Widjaja werd de man of the match

Positief gevoel
Ondanks de drie nederlagen die het team geleden heeft, overheerste na afloop het positieve gevoel. Er werd bij vlagen goed onder de druk uit gespeeld en ook in aanvallend opzicht zijn er grote stappen gezet. De ervaring van het EFC kan meegenomen worden naar de Nederlandse competitie, waar de heren komend seizoen weer kampioen hopen te worden.

Foto’s van de wedstrijd zijn hier terug te vinden.