Noorwegen maatje te groot voor Face Off


foto 1111

De heren van U.C. Face Off hebben donderdagavond 9 oktober niet voor een verrassing kunnen zorgen tijdens hun eerste wedstrijd op de EuroFloorball Cup (EFC). Tegen Slevik IBK (Noorwegen) werd verloren met 19-3.

Begin van de wedstrijd

De eerste periode begon goed, maar na een 2-minuten straf van Daniël Sigg maakten de Noren de openingstreffer. Binnen twee minuten sloeg Face Off echter terug. Na een goede counter gaf Jochem de Bruin de bal goed mee aan Daniël Nicolai, die scoorde in de korte hoek: 1-1. Slevik ging beter spelen en maakte vier goals op rij. Hierna was het echter weer de beurt aan Face Off. Mats Landmeter vond de vrijstaande De Bruin, die de bal goed de kruising in schoot. Al snel namen de Noren echter het heft weer in handen. De ruststand: 7-2.

Jasper in duel om de bal

Jasper in duel om de bal


Zware tweede periode

De Noren kwamen beter terug uit de kleedkamer dan Face Off. In twintig minuten scoorde Slevik IBK zeven keer, onder andere uit powerplays na 2-minuten straffen van Sigg en De Bruin. De heren van Face Off konden daar geen goals tegenover zetten. De ruststand na veertig minuten was 14-2 in het voordeel van Slevik.

Knokken in de laatste periode

Slevik IBK ging na de tweede rust verder waar het daarvoor ook mee bezig was: scoren. Face Off kwam er nauwelijks aan te pas, maar vijf minuten voor het einde kon Mats Landmeter dan toch zijn goede wedstrijd besluiten met een doelpunt. Het team van Face Off, bestaande uit twaalf mensen, snakte naar het einde van de wedstrijd. De Noren waren met meer dan twintig spelers en waren dus nog relatief fris. Ondanks enkele fantastische reddingen van keeper Henri Koops wisten de Noren uiteindelijk toch negentien keer te scoren. De eindstand was 19-3.

Mats dolblij  na het maken van een doelpunt

Mats dolblij na het maken van een doelpunt


Vervolg van het toernooi

Vrijdag 10 oktober speelt Face Off opnieuw, dit keer tegen het Russische Pomor. De wedstrijd begint om 13:15 uur en is hier te zien.