Geen voetbal maar floorball in de ‘Groene Kathedraal’


In voetbalstadion Euroborg in Groningen worden aanstaande vrijdag geen doelpunten gescoord met voetbalschoenen maar vliegen de ballen via sticks het net in. Ruim tachtig internationale studenten maken 21 november kennis met onder meer de sport floorball tijdens de eerste editie van ‘Experience Groningen’.

Wat is Experience Groningen?
Experience Groningen is opgezet door de gemeente Groningen en heeft als doel internationale studenten kennis te laten maken met de studentenstad Groningen. De internationale studenten kunnen vrijdag meedoen aan verschillende workshops zoals sport, cultuur en natuur.

Floorball in Euroborg
Wanneer gekozen is voor het onderdeel sport maken de internationale studenten onder meer kennis met studentensportvereniging U.C. Face Off. Tijdens vier clinics leren de kersverse Groningers de grondbeginselen van het floorball in de Groene Kathedraal van Groningen, zoals het stadion ook wel wordt genoemd.

De clinics worden langs het veld gehouden

De clinics worden langs het veld gehouden

Prachtige locatie
Volgens Face Off voorzitter Daniël Nicolai waren zowel de organisatie van Experience Groningen als Face Off meteen enthousiast om floorballclinics te organiseren in Euroborg. Nicolai hoopt op veel fanatieke studenten: ‘Voor sporters, ongeacht welke sport, is Euroborg één van de mooiste plekken van de stad. Alleen dat al is een super ervaring. Daarnaast kunnen we als club natuurlijk altijd gemotiveerde sporters gebruiken, met of zonder ervaring’.

Tweede editie
De eerste editie van Experience Groningen is een test, mocht deze goed uitpakken komt er volgend jaar een vervolg.

Close-up van een floorballwedstrijd

Close-up van een floorballwedstrijd