Nationaal damesteam floorball krijgt klop van Face Off Heren 1


De wisselbank van Heren 1

De wisselbank van Heren 1


De tactische besprekingen van de nationale dames

De tactische besprekingen van de nationale dames

De dames van het nationale floorballteam hebben zaterdag flink op hun donder gekregen van Face Off Heren 1. De Groningse mannen wisten op eigen bodem de dames te verslaan met 21-0. De tweede partij zondag tegen het tweede team van de Face Off mannen wisten de dames riant te winnen met 8-4. Beide wedstrijden bestonden uit vier periodes met effectieve speeltijd.

Leer en probeer
Afgelopen weekend stond de Aclo in Groningen in het teken van leren en proberen. De Nederlandse selectie van coach Stephan Widjaja wilde tegen de mannen van Face Off alle mogelijke combinaties van aanval –en verdedigingslijnen uitproberen. Daarnaast was het voor beide herenteams een mooie krachtmeting om te kijken of en waar er nog puntjes op de i gezet moeten worden.

Voor de Oranjevrouwen waren de wedstrijden tegen Face Off onderdeel van de voorbereidingen op het WK kwalificatietoernooi, dat begin februari plaatsvindt in Polen. Bij kwalificatie tijdens dit toernooi plaatsen de dames zich voor het WK floorball in Finland, eind 2015.

Selectie
Maar liefst elf Face Offdames namen met het nationaal damesteam deel aan de oefenwedstrijden: Lidwien Reehuis, Stéphane Spijkerman, Maaike van den Berg, Gwen Maes, Suzan Hombergen, Ellen van den Hoven, Eva Beltman, Faybienne Kollau, Susanne Spijkerman, Kiki Spoelstra en Cune Verbeek. Komend weekend zal bekend gemaakt worden wie van de ongeveer 30 nationaalteamdames meegaan naar het trainingskamp in Zweden tussen kerst en oud en nieuw. Uit deze groep zal vervolgens een selectie gemaakt worden voor het WK kwalificatietoernooi.

Hieronder één van de doelpunten, gemaakt door Leonard Widjaja.