U.C. Face Off hofleverancier Nationaal Damesteam


Negen speelsters van U.C Face Off behoren tot de voorlopige selectie van het nationaal damesteam Floorball. De selectie bereidt zich de komende weken voor op de kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap floorball, die begin februari volgend jaar plaatsvinden.

Trainingsweekenden
Het Nederlands team traint om de week een weekend met elkaar, waarbij ook vaak oefenwedstrijden gespeeld worden. Op basis van deze weekenden maakte de staf van het Nederlands damesteam de keuze voor de voorlaatste 23-koppige selectie bekend.

Definitieve selectie
Deze groep zal ook in november en december nog wekelijks samen trainen. Aan het einde van het jaar gaat de voorlopige selectie op trainingskamp in Zweden, waar ook een paar oefenwedstrijden op de planning staan. Na dit kamp wordt de definitieve selectie bekendgemaakt, die bestaat uit twintig personen.

Het Nationaal Damesteam oefende ook tegen Face Off 2

Het Nationaal Damesteam oefende ook tegen Face Off 2

Blijft Groningen hofleverancier?
Dat U.C. Face Off ook na de uiteindelijke selectie nog hofleverancier zal zijn, is zeker. Want op dit moment spelen Ellen van den Hoven, Faybienne Kollau, Gwen Maes, Kiki Spoelstra, Lidwien Reehuis, Maaike van den Berg, Stephane Spijkerman, Susanne Spijkerman en Suzan Hombergen in oranje. Andere clubs leveren drie of minder spelers per club.

WK Floorball
Tussen 2 en 8 februari zal het Nederlands team zich proberen te plaatsen voor het WK floorball. De kwalificatie wedstrijden vinden plaats in Poznan (Polen). Bij plaatsing voor het WK reizen de dames in december 2015 af naar het WK in Tampere (Finland).