Trainingskamp in Zweden voor ‘oranje’ Face Off-ers


Tien Face Offers vertrekken Tweede Kerstdag naar Zweden om met het nationaal damesteam te trainen. Ze bereiden zich tijdens deze trainingen voor op het wk-kwalificatietoernooi in februari. Het is een belangrijke graadmeter voor de coachingsstaf die na afloop van het kamp de definitieve Oranjeselectie voor het wk-kwalificatietoernooi bekend maakt.

Unieke ervaring
Het trainingskamp is niet alleen een fantastische belevenis voor het nationaal damesteam, maar ook voor de Face Off-dames is het een unieke leerervaring. Naast de trainingen spelen de dames wedstrijden tegen de Zweedse damesteams AIK, WSK Lindesberg en Arboga.

Negen dames in de voorlopige selectie
Met keepster Lidwien Reehuis en speelsters Faybienne Kollau, Suzan Hombergen, Ellen van den Hoven, Kiki Spoelstra, Maaike van den Berg, Susanne Spijkerman en Gwen Maes is Face Off goed vertegenwoordigd in Zweden. Stéphane Spijkerman maakt ook onderdeel van de selectie, maar gaat niet mee naar Zweden i.v.m. een blessure en tentamens. Hoofdcoach Stephan Widjaja en teammanager Leonard Widjaja spelen beiden in Face Off heren 1.

Face Off-ers volgen?
Benieuwd wat de Groningers allemaal meemaken in Zweden? Via het instagramaccount van Face Off krijg je een inkijkje in de wedstrijdvoorbereiding, kookkunsten en favoriete muziek van de Face Off internationals. Updates vanuit het nationaal damesteam zijn te volgens via www.floorballdames.nl en de social media Facebook, Twitter en Instagram.

gooaaal