Grote vertegenwoordiging U.C. Face Off in definitieve selectie nationaal damesteam


Vandaag is de definitieve selectie van het Nederlands damesteam bekendgemaakt. Twintig dames reizen eind januari af naar Polen voor het WK kwalificatietoernooi. Acht Face Off-dames zijn geselecteerd, wat Face Off hofleverancier maakt.

Voorlopige selectie
Half november werd de voorlopige selectie al bekendgemaakt. Hierna vonden er nog trainingen plaats, met als eindevaluatiemoment een trainingskamp in Lindesberg (Zweden). Aan het einde van dit kamp besliste de technische staf over de definitieve selectie. Deze selectie is maandag 5 januari naar buiten gebracht via de website van het nationaal damesteam.

Kwalificatietoernooi en selectie
Begin februari vindt het kwalificatietoernooi (WFCQ) voor het WK floorball plaats. Dit toernooi is in Poznan (Polen), waar de dames zich hopen te plaatsen voor het WK in Finland, eind 2015. Face Off speelsters Ellen van den Hoven, Faybienne Kollau, Kiki Spoelstra, Lidwien Reehuis, Maaike van den Berg, Stéphane Spijkerman, Susanne Spijkerman en Suzan Hombergen maken deel uit van de selectie voor het kwalificatietoernooi. Face Off verdedigster Gwen Maes staat op de reservelijst en kan opgeroepen worden bij eventuele blessures.

Nóg meer Face Off aanwezig
Overigens is Face Off ook vertegenwoordigd in de technische staf. Hoofdcoach Stephan Widjaja en teammanager Leonard Widjaja spelen beiden in het eerste herenteam van Face Off.

Eén van de Face Off-dames in oranje

Maaike van den Berg in Oranje