U.C. Face Off genomineerd voor ‘Vereniging van het Jaar’


Vrijdag 9 januari zijn de nominaties bekendgemaakt voor de ACLO sportprijzen. Face Off is hierbij genomineerd voor ‘Vereniging van het Jaar’. Redenen hiervoor zijn onder andere de landskampioenschappen van zowel het eerste heren- als damesteam.

ACLO Groningen

De ACLO is een sportstichting voor alle studenten aan de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen. Elk jaar reikt zij een aantal sportprijzen uit, voor sportman en –vrouw, team en vereniging van het jaar. Deze sportprijzen zijn te winnen door sporters die lid zijn bij de ACLO en zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden op sportief gebied.

Hoe heeft Face Off de nominatie verdiend?

Face Off heeft het afgelopen jaar als vereniging meerdere sportieve successen behaald. Het eerste damesteam werd kampioen en finalist van het bekertoernooi. De heren werden eveneens kampioen, maar wonnen daarnaast ook de beker. Beide teams speelden op een groot internationaal kwalificatietoernooi (EFCQ), waar de heren zich als eerste Nederlandse clubteam ooit plaatsten voor het eindtoernooi, de Euro FloorballCup.

Bekendmaking en uitreiking

De winnaars van de prijzen worden bepaald door middel van stemmen. Elk ACLO-lid mag stemmen, al is nog niet bekend wanneer de stembus opent. De bekendmaking van de winnaars en uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens het ACLO-gala, dit jaar gehouden op 5 februari 2015 in Huize Maas. De andere genomineerden zijn GSAC (alpinisme) en Gyas (roeien). De winnaar ontvangt, naast eeuwige roem, een geldbedrag van € 200.

De twee kampioenen van U.C. Face Off

De twee kampioenen van U.C. Face Off