Nationaal damesteam naar WK floorball


POLEN – Het Nederlands damesteam heeft zich op de WK-kwalificaties geplaatst voor het wereldkampioenschap floorball. In de beslissende wedstrijd werd concurrent Estland met 5-4 verslagen.

Zware poule
Nederland was ingedeeld in poule 1, een groep waarin ook sterke tegenstanders als Zweden, Polen en Duitsland ingedeeld waren. Afgelopen week werd al verloren van deze landen. De laatste tegenstander tijdens het kwalificatietoernooi was Estland. Op papier was dit een van de zwakkere teams uit de poule.

Hofleverancier Face Off
De dames, met onder hen acht Face Off speelsters, speelden gedurende het toernooi goed floorball, maar het niveau van de tegenstanders bleek telkens toch te hoog. Desondanks wist Faybienne Kollau (Face Off) elke wedstrijd te scoren. Uiteindelijk werd zij dan ook topscorer van het team.

Beslissende wedstrijd
Zondag 8 februari stond de laatste wedstrijd op het programma. Tegenstander Estland had net zoveel punten als Nederland, dus de winnaar van deze wedstrijd zou zich plaatsen voor het WK. In de laatste vijf minuten wist het team een 3-4 achterstand om te buigen naar een 5-4 voorsprong, waardoor het team zich op kan maken om in december te spelen tijdens het WK floorball in Finland.

Het nationaal damesteam floorball

Het nationaal damesteam floorball