Dames bekerwinnaar, heren tweede plaats


Faybienne Kollau en St├ęphane Spijkerman met de beker

Faybienne Kollau en St├ęphane Spijkerman met de beker.

UTRECHT – De dames hebben gister de LOTTO Cup gewonnen. Na winst tegen achtereenvolgens Utrecht 1, onze eigen dames 2 en HSK waren de dames met 6-2 te sterk voor de Floorball Flames. De dames kwamen met 1-0 achter en gingen met een 1-1 tussenstand de kleedkamer in. Na een overtuigende tweede periode (20 schoten op doel) kwamen de dames op een 5-2 voorsprong en de zege kwam in de derde periode niet meer in gevaar.

 

Statistieken van de wedstrijd zijn hier te vinden.

Dankzij de winst van de dames zat de sfeer bij de meegereisde Face Off-supporters er goed in en aangemoedigd door het publiek speelden de heren na de dameswedstrijd de bekerfinale tegen Utrecht 1. De Face Off-heren hadden relatief eenvoudige voorrondewedstrijden gespeeld tegen eerste- en tweededivisieteams Utrecht 4, Messed Up 1 en UFC Groningen. Utrecht 1 schakelde in de voorronde onder andere eredivisieteams FB Agents en Sonics 1 uit. Face Off 1 en Utrecht 1 speelden dit seizoen al drie spannende competitiewedstrijden tegen elkaar waarbij Face Off tweemaal als winnaar van het veld kwam. Ook deze wedstrijd was een ware thriller. De Face Off-heren kwamen op een 4-2 voorsprong, maar gaven die uit handen in de derde periode. Diverse grote kansen in de slotminuten met schoten op de paal en de lat werden niet verzilverd en de wedstrijd eindigde in een 4-5 winst voor Utrecht 1.

Coach Tim Hidskes over de wedstrijd: ‘De einduitslag is zonde. We hebben veel pech gehad met iets van 8 schoten op de lat en paal. Utrecht heeft zich knap teruggevochten, maar er had zeker meer ingezeten voor de Face Off-heren.’

 

Statistieken van de wedstrijd zijn hier te vinden.

De heren hebben a.s. zaterdag de kans om zich te revancheren tegen Sonics 1 in de tweede play-offwedstrijd. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om nog kans te maken op de competitiefinale. Dames 1 speelt de tweede play-offwedstrijd tegen de FB Agents en staat bij winst in de finale tegen Sonics of Utrecht 1.