Face Off dames kampioen, heren moeten genoegen nemen met tweede plek


De Face Off dames zijn na een spannende finale tegen UFC Utrecht kampioen van Nederland geworden. In de verlenging werd de golden goal gemaakt door Faybienne Kollau.

Spannende wedstrijd
Aangemoedigd door de naar Nijmegen meegereisde supporters wisten de dames een 0-1 en 1-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 voorsprong dankzij goals van Maaike van den Berg (2x) en Cune verbeek. Vlak voor het einde van de tweede periode maakte Utrecht de gelijkmaker en na een doelpuntloze derde periode was een verlenging nodig om de winnaar te bepalen. Faybienne Kollau scoorde de golden goal waardoor de Face Off dames na hun bekerwinst eerder dit seizoen nu ook kampioen van Nederland zijn, voor het tweede jaar op rij.

Heren verliezen finale
De Face Off heren namen het in de finale op tegen de FB Agents. Ondanks grote kansen in de beginfase kwamen de Face Off heren op achterstand. De Agents bleken de gehele wedstrijd effectiever in het afmaken van hun kansen en breidden hun voorsprong zelfs uit tot 1-8. Face Off wist zich in de derde periode terug in de wedstrijd te knokken, maar uiteindelijk bleek de achterstand te groot om de wedstrijd te doen kantelen: 8-12 verlies.