Drie Face Off speelsters naar WK floorball


Amersfoort – Op zondag 13 september is de definitieve selectie voor het Nationaal Damesteam Floorball bekendgemaakt. Van de twintig dames spelen er drie op dit moment voor U.C. Face Off

Trainingsweekenden
Drie weken geleden reisde de voorselectie al af naar Zweden, om daar te trainen en beter te worden. Het afgelopen weekend stond eveneens in het teken van trainen, maar ook van nader tot elkaar komen als team. Twee dagen vol oefeningen en partijvormen leidden, naast de eerdere trainingen, tot een uiteindelijk selectie die zondagmiddag bekendgemaakt werd door de technische staff.

Selectie
Drie Face Off dames, die ook al tot de voorselectie behoorden, zijn geselecteerd om in december mee te gaan naar het wereldkampioenschap: goalie Lidwien Reehuis, verdedigster Susanne Spijkerman en forward Simone Palstra. Waar de eerste twee ervaren oranjedames zijn, is het voor Palstra een nieuwe ervaring. Haar floorballcarrière verloopt stormachtig: nog geen jaar actief als speelster en via Dames 2 al snel in het eerste beland, en nu dus zelfs in Oranje.

WK floorball
Begin december reizen de dames af naar Tampere. In het Finse stadje zal het toernooi gespeeld worden. Naast de drie Face Off dames en de vele ex-Face Off dames reist er nóg iemand mee uit Groningen: Wouter Buter, de teammanager. Vanaf 4 december barst het toernooi los. Eerste tegenstander: de Verenigde Staten, maar eerst mogen de dames genieten van hun selectie.

De selectie werd bekendgemaakt via de Floorballdames-website.