Eerste tussenstand seizoen 2015-2016

Dames 1 tijdens hun laatste wedstrijd

Met de feestdagen in zicht en het WK floorball voor dames dat komende week in het Finse Tampere van start gaat, is het ook tijd om de stand op te maken in de competitie.

Heren 1
Voor Heren1 had het seizoen beter van start kunnen gaan. Na zes competitieduels staat het team in de Eredivisie op een voorlopige vierde plaats met 9 punten. Nadat de eerste drie competitieduels verloren zijn gegaan, lijken de heren zich herpakt te hebben door na dit verlies drie keer op rij te winnen. Met een vierde plaats heeft het team nog steeds een redelijke uitgangspositie voor de play offs aan het einde van het seizoen. Ook bekert het eerste nog door, nadat stadsgenoot UFC Groningen verslagen werd in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen.

Heren 2
Vijf wedstrijden gespeeld, vijf wedstrijden gewonnen. Heren 2 lijkt dit seizoen zijn draai te hebben gevonden. Het goedgevulde team, bestaande uit een ervaren basis en tal van nieuwe spelers, staat op dit moment tweede in de tweede divisie. Dankzij een beter doelsaldo staat Utrecht 3 nog boven de Groningers. Als minst-gepasseerde team in de tweede divisie heeft Heren 2 een prima vooruitzicht voor het spelen van play offs. Helaas voor de heren is het bekeravontuur wel vroegtijdig afgelopen na uitschakeling in de eerste ronde.

Dames 1
Het eredivisieteam heeft dit seizoen de gelederen versterkt met een aantal speelsters van Dames 2. Het niveau lijkt goed te worden opgepakt. Na zes gespeelde wedstijden staan de dames met 10 punten op de derde plaats. Voor de dames betekent dit ook dat ze een prima uitgangspositie hebben om de play offs te behalen. Dames 1 is na een overtuigende winst in de kwartfinale van de beker ook verzekerd van de volgende ronde in het bekertoernooi.

Dames 2
Dames 2 heeft een moeilijke seizoenstart achter de rug. De transfer van een aantal ervaren speelsters naar het eerste team en een golf van blessureleed speelt het team parten. Van de vijf gespeelde wedstrijden gingen er evenzoveel verloren. De huidige stand in de eerste divisie is nu vijfde. Het team heeft nog drie wedstrijden te gaan voordat de competitieronde is afgelopen.
Het gecombineerde bekerteam van Dames 2 en Dames 3 heeft het helaas af moeten leggen in de kwartfinale tegen Eredivisionist Utrecht 1 en ligt daarmee uit het toernooi.

Dames 3
Het jongste team van de vereniging speelt na haar oprichting vorig seizoen steeds beter. Van de vijf wedstrijden werden drie gewonnen. Met 9 punten staan de dames nu op een tweede plaats in de eerste divisie, met enkel UFC Groningen boven zich. Met nog drie competitiewedstrijden te spelen, kan het team nog strijden voor promotie. Hiervoor moet het tweede blijven staan of de eerste plaats veroveren.