Floorball een van de sporten op het GNSK 2016

Het bestuur van het GNSK kwam langs bij een training

Groningen – Floorball zal een van de sporten zijn tijdens het komende GNSK, dat half juni plaatsvindt in Groningen. Afgelopen week werd dit bekendgemaakt door het organiserende bestuur.

GNSK
Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is een sporttoernooi dat jaarlijks georganiseerd wordt, telkens in een andere studentenstad. Afgelopen jaar vond het toernooi plaats in Amsterdam, maar komend jaar is het de beurt aan Groningen. Een aantal sporten staat standaard op het programma, maar elk GNSK-bestuur heeft daarnaast de mogelijkheid om een selectie te maken van keuzesporten. Dit jaar is de keuze onder andere gevallen op floorball.

Opzet toernooi
De bedoeling van het toernooi is om uiteindelijk te kunnen zeggen welke studentenstad het sportiefste is. Iedere sporter doet alleen mee aan wedstrijden uit zijn eigen discipline (voetballers gaan dus niet floorballen, of vice versa). Het is nog onbekend of bij het floorball alleen heren kunnen meedoen, of zowel heren als dames. Dit zal te zijner tijd duidelijk worden. Wel is het zeker dat er gespeeld wordt in de Zwitserse variant (dus klein veld met keepers).

Data en meer info
Het GNSK vindt plaats in het weekend van 17 tot 19 juni 2016. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het GNSK. De website zal binnenkort gelanceerd worden.