Nog een maand tot het WK voor vrouwen


Groningen – Drie Face Off dames maken zich met hun team klaar voor het wereldkampioenschap floorball, dat begin december plaatsvindt in Finland.

Voorbereiding
De selectie, bestaande uit twintig dames, heeft zich afgelopen februari via de kwalificatieronde geplaatst voor het WK. Sindsdien is de groep nóg harder gaan trainen, om bij aanvang van het toernooi topfit te zijn. De dames spelen bovendien nog een aantal oefenwedstrijden tegen Nederlandse eredivisieclubs.

Face Off
Drie speelsters van U.C. Face Off zitten bij de uiteindelijke selectie: keeper Lidwien Reehuis, verdediger Susanne Spijkerman en aanvaller Simone Palstra. Reehuis en Spijkerman hebben al vaker meegedaan aan het WK, maar voor Palstra wordt het een nieuwe ervaring. Naast de spelers gaan er nog twee Face Off’ers mee: Stephan Widjaja (bondscoach) en Wouter Buter (teammanager).

Wedstrijden
Officieel begint het wereldkampioenschap op 3 december, maar pas de dag erna moeten ‘onze’ dames aan de bak. Nederland staat 14e op de officiële ranking van de Internationale Floorball Bond (IFF), gebaseerd op voorgaande twee WK’s. De tegenstanders in poule D staan op vergelijkbare plekken: Rusland (10), Slowakije (11) en de Verenigde Staten (16). Het wedstrijdschema is als volgt:

4 december – NL vs. Verenigde Staten (17:30 uur NL-tijd)
5 december – NL vs. Rusland (16:00 uur NL-tijd)
6 december – NL vs. Slowakije (09:45 NL-tijd)

Alle wedstrijden zijn gratis en live te volgen via het YouTube-channel van de IFF. Na de poulefase moet elk team nog minimaal één wedstrijd spelen. Houd hiervoor onze website of die van de IFF in de gaten.