Alles over het WK floorball


Tampere – Het wereldkampioenschap floorball is vandaag van start gegaan. Vrijdagavond 17:30 uur speelt het Nederlands team (NDT) de eerste wedstrijd.

Achtergrond
Aan het wereldkampioenschap doen zestien teams mee, verdeeld over vier poules. Nederland is ingedeeld in poule D, samen met enkele zware tegenstanders: Amerika, Slowakije en Rusland. Het team heeft zich daarom ook goed voorbereid, onder andere met trainingskampen en oefenwedstrijden tegen sterke (heren)teams. Woensdag 2 december is het team vertrokken naar Tampere, samen met de technische staf en teammanager. Onder hen Face Off speelsters Susanne, Simone en Lidwien. Ook Heren 1-spelers Wouter Buter (teammanager) en Stephan Widjaja (bondscoach) zijn uiteraard aanwezig.

Speelschema
De dames spelen vrijdag direct hun eerste wedstrijd al. Om 17:30 uur is Amerika de eerste tegenstander. Een dag later is Rusland de tegenstander om 16:00 uur. Zondag 6 december sluit Nederland de poulefase af met een wedstrijd tegen Slowakije (09:45 uur). Het volledige speelschema is hier te vinden. Let op: de tijden in het schema zijn volgens de Finse tijdzone (+1 uur ten opzichte van de Nederlandse tijd). De tijden aangegeven in dit artikel zijn volgens de Nederlandse tijd.

Volg de wedstrijden live online
Alle wedstrijden die gespeeld worden tijdens het WK zijn online te volgen via de YouTube-channels van de Internationale Floorball Federatie (IFF). Zoek hiervoor naar Channel 1 of Channel 2.

Directe links naar de wedstrijden van het Nederlands team zijn hieronder te vinden:

4 december (17:30 uur): Amerika – Nederland. Kijk hier live.
5 december (16:00 uur): Rusland – Nederland. Kijk hier live.
6 december (09:45 uur): Nederland – Slowakije. Kijk hier live.

Na deze wedstrijden speelt het team nog minimaal twee wedstrijden. De tegenstanders en tijdstippen worden pas gedurende het toernooi bekend, omdat dit afhangt van waar de teams eindigen in hun poules. Houd hiervoor de social media in de gaten.

Social media
Mocht je geen tijd hebben om de wedstrijden te kijken, dan zijn er meer dan voldoende alternatieven. De IFF heeft een app getiteld IFF Events, waarin scores live bijgehouden worden (downloadlinks voor Android en Apple). Andere opties zijn het volgen van de social media van de IFF, Face Off, de NeFUB of het damesteam zelf. Klik op onderstaande links en volg de pagina’s, zodat je altijd op de hoogte blijft!

IFF: Website, Facebook en Twitter.
Face Off: Facebook en Twitter.
NeFUB: Facebook en Twitter.
Nationaal Damesteam: Facebook en Twitter.

Athlete’s Commission
Tijdens het WK wordt de nieuwe Athlete’s Commission gekozen. Deze commissie, gestuurd vanuit de IFF, houdt zich onder meer bezig met de ontwikkeling van nieuwe regels en nieuwe competitievormen. Vanuit de NeFUB is Lidwien Reehuis (Algemeen bestuurslid NeFUB en tevens keepster van het NDT en Face Off) genomineerd. Andere genomineerden zijn hier te vinden.

(Bron: NeFUB)