Twee Face Off heren in definitieve selectie Oranje


Woensdag 6 januari 2016 heeft de technische staf van het Nederlands floorballteam de twintig namen bekendgemaakt van de heren die begin februari gaan strijden voor kwalificatie voor het WK. Onder hen Sven Landmeter en Leonard Widjaja, beiden spelers van Face Off 1.

Zware trainingsweek
Vlak na kerst werkte de voorlopige selectie nog een pittige trainingsweek af, waarbij elke dag minimaal twee uur getraind werd in Amersfoort of Utrecht. De technische staf, bestaande uit Siegfried Aikman (bondscoach) en zijn assistent Tomas Kasemets, besloot na deze week over de definitieve selectie van twintig spelers. Sven en Leonard trainen beiden al jaren mee met het NHT en wisten zich nu dus ook weer zeker van een plekje bij de beste twintig.

WK-kwalificatie in Tallinn
Eind januari vertrekt de selectie naar Estland, om daar in een poule met vier andere landen uit te maken wie in december naar het WK floorball af kan reizen. De tegenstanders zijn niet de minste: Finland (2), Estland (8), Denemarken (12) en Oostenrijk (23), waarbij het getal achter het land staat voor de plaats op de wereldranglijst. Nederland staat hierin 28e.

Wedstrijden en meer info
De wedstrijden vinden plaats op 3-7 februari 2016. De nummers 1 en 2 plaatsen zich direct voor het WK. Daarnaast gaan de twee beste nummers 3 (uit vier poules) eveneens naar het eindtoernooi. Meer informatie is te vinden via de IFF en de NeFUB, maar zal binnenkort ook op onze website geplaatst worden. Voor meer informatie: like de Facebookpagina van het NHT en volg ze op hun website.

3 februari: Nederland – Estland (18:00 uur)
4 februari: Denemarken – Nederland (15:00 uur)
5 februari: Nederland – Oostenrijk (15:00 uur)
6 februari: Finland – Nederland (12:00 uur)