WFCQ 2016 voorbij voor Nationaal Herenteam

Zowel Sven als Leonard in actie

TALLINN – In Estland is een einde gekomen aan het kwalificatietoernooi van het NHT. Na vier wedstrijden is een hoop ervaring opgedaan, precies waarvoor het team gekomen was.

Het team
Bondscoach Siegfried Aikman gebruikte de maanden voorafgaand aan het toernooi om te werken aan het herenteam. Hij maakte een selectie, waarin ook Face Off spelers Sven Landmeter en Leonard Widjaja een plek kregen. Tijdens het toernooi speelde Landmeter zelfs als captain. Het team heeft van tevoren wekelijks als groep getraind, zowel op tactisch gebied als conditioneel.

Ervaring
Het WFCQ 2016, zoals het kwalificatietoernooi ook wel genoemd wordt, greep het team aan als leermoment in het traject richting het WFC 2018. Doel van het toernooi van afgelopen week was dus niet plaatsing voor het komende WK, maar ervaring opdoen en zoveel mogelijk leren van de tegenstanders en de sfeer van het toernooi. Op deze manier hoopt het team de komende twee jaar meer focus te kunnen leggen op de trainingen en sneller progressie te kunnen boeken.

WFCQ in Estland
Eerste tegenstander was Estland, een erg sterk team. Het NHT verloor deze wedstrijd met 1-9. De volgende dag was de tegenstander het iets minder sterke Denemarken, maar Oranje kon alleen in de eerste periode goed meekomen. Eindstand: 9-2 verlies. De derde wedstrijd werd een spannende. Tegenstander Oostenrijk en Nederland gingen lang gelijk op, maar in de laatste tien minuten liepen de Oostenrijkers uit naar een 3-6 overwinning. Widjaja scoorde hier nog een belangrijk doelpunt. Laatste tegenstander tijdens het WFCQ was Finland (#2 op de wereldranglijst). Een geweldige ruststand (slechts 1-2 achter) bleek geen opmaat naar meer: 1-19 verlies.

(Bronnen: NeFUB, IFF)