Face Off heren winnen Nederlands Studenten Kampioenschap


Groningen – In het weekend van 18 en 19 juni vond het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap plaats. Tijdens dit grote sporttoernooi werd ook gestreden om het kampioenschap floorball. Zowel bij de heren als bij de dames was er vanuit Groningen een team ingeschreven.

Heren
De herendivisie bestond uit zes teams uit Nijmegen, Delft, Enschede, Tilburg, Eindhoven, Wageningen en Groningen. Na de eerste dag stond Groningen, met spelers uit Face Off 1 en 2, op doelsaldo bovenaan. Op zondag werd echter pas gespeeld tegen de sterkere tegenstanders, maar na twee winstpartijen was het al zo goed als zeker dat de finale bereikt was. Hoewel de laatste poulewedstrijd verloren werd, bereikte het team op doelsaldo inderdaad de finale. Tegenstander Nijmegen was eerder die dag al verslagen met 6-0, maar dit gaf geen garanties voor de finale. Groningen begon de wedstrijd sterk en leidde halverwege met 4-0. Deze voorsprong werd uitgebouwd naar 7-2, waarna Nijmegen met een man meer (de keeper was eruit) nog terugkwam tot 7-4. Verder kwam het echter niet, waardoor Groningen zich kroonde tot Nederlands Studenten Kampioen.

Dames
Bij de dames was er eveneens een team samengesteld uit Face Off teams. Het eerste, tweede en derde hadden allemaal een of meerdere spelers afgestaan voor het GNSK-team. Ook de dames begonnen het toernooi sterk, met vier keer winst uit vier wedstrijden op zaterdag. Hiermee plaatsten zij zich voor de kampioenspoule en verzekerden ze zich dus van minimaal plek drie. Op zondag won zowel Groningen als Nijmegen van de nummer drie, dus moest de wedstrijd tussen beide teams bepalen wie kampioen zou worden. In een spannende wedstrijd kwam Groningen tot twee keer toe terug van een achterstand. De 2-2 eindstand was echter niet voldoende, aangezien het doelsaldo van Nijmegen beter was. De Groningse dames moesten dus genoegen nemen met de tweede plek.

Sportiefste studentenstad
In the overall rankings, compiled from the results of all participating sports (among others, volleyball, handball and cycling), it was a neck-and-neck race between Groningen and Nijmegen. Because the final in the women’s division floorball did not count for the general classification (due to too few participating teams), the win of the men’s team contributed to the overall victory of Groningen. Therefore, Groningen may call itself the sportiest student city in the Netherlands, for at least one year.