Face Off dames winnen Groningen Floorball Open


Groningen – In het weekend van 2 en 3 juli hebben de Face Off dames de toernooiwinst van de Groningen Floorball Open in de wacht gesleept. Dit gebeurde na een 4-0 overwinning in de finale tegen UFC Groningen, het team waartegen een dag eerder nog verloren werd met 2-0. Het damesteam, getiteld Sticky Fingers, bestond voor ongeveer de helft uit Face Off-spelers. De andere helft bestond uit oud-spelers en dames van UFC Utrecht.

Ook Dames 2 en Dames 3 speelden mee. Beide teams streden enkele keren tegen elkaar. Uiteindelijk bleek Dames 3 net iets sterker. Het team eindigde op plek 5. Dames 2 kwam er vlak achteraan, op plek 6.

Heren 1, aangevuld met een aantal spelers van andere clubs, speelde tegen een aantal sterke tegenstanders. De derde plek in de poule bleek het hoogst haalbare. Ook Heren 2 wist dit te behalen, onder andere door een knap gelijkspel tegen een hoger ingeschaald team. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd op zondag, waardoor de wedstrijd om plaats 9 ging tussen Face Off 1 en Face Off 2. Omdat Heren 1 won, eindigden zij op plek 9. Heren 2 ging naar huis met een verdienstelijke tiende plek, mede dankzij een geweldige overwinning (na penalty’s) op het Britse Southern Vipers.

De volledige ranking vind je op de site van de GFO! De top drie bij de dames en heren was als volgt:

Dames
1. Sticky Fingers
2. UFC Groningen
3. Beck’s Streetgirls

Heren
1. Jytky
2. Team Finland
3. TMD Aalst