Face Off men win Dutch Student Championships


Groningen – During the weekend of July 18th and 19th, the Great Dutch Student Championships (GNSK) took place. At the floorball division Groningen signed in both a men’s and a women’s team.

Men
The men’s division consisted of six teams from Nijmegen, Delft, Enschede, Tilburg, Eindhoven, Wageningen and Groningen. After the first day Groningen, with players from Face Off 1 and 2, was ranked first. On Sunday however the team faced the stronger opponents. After two victories (out of two games), it was almost certain that Groningen reached the final. Although the last group match was lost, the team indeed reached the final (on goal difference). Opponent Nijmegen had earlier that day been beaten (6-0), so Groningen knew they wanted their revanche. However, Groningen started the match strongly and led 4-0 halfway. This lead was extended to 7-2, after Nijmegen with a man more (the keeper was out) still came back to 7-4. As Nijmegen did not get any chances to score some more goals, Groningen won the Dutch Student Championships Floorball at the men’s division.

Women
Bij de dames was er eveneens een team samengesteld uit Face Off teams. Het eerste, tweede en derde hadden allemaal een of meerdere spelers afgestaan voor het GNSK-team. Ook de dames begonnen het toernooi sterk, met vier keer winst uit vier wedstrijden op zaterdag. Hiermee plaatsten zij zich voor de kampioenspoule en verzekerden ze zich dus van minimaal plek drie. Op zondag won zowel Groningen als Nijmegen van de nummer drie, dus moest de wedstrijd tussen beide teams bepalen wie kampioen zou worden. In een spannende wedstrijd kwam Groningen tot twee keer toe terug van een achterstand. De 2-2 eindstand was echter niet voldoende, aangezien het doelsaldo van Nijmegen beter was. De Groningse dames moesten dus genoegen nemen met de tweede plek.
The ladies’ team started the tournament strong, with four victories out of four matches on Saturday. With this the team qualified for the championship pool, assuring themselves to at least the third place. On Sunday both Nijmegen as Groningen won their first game, so the battle between them would determine the winner of the tournament. In a thrilling contest Groningen showed their strength, but the team could not win the game. As the final score was 2-2, Groningen had to settle for second place, as the goal difference of Nijmegen was a bit better.

Sportiest students city
In het algemene klassement, samengesteld uit de resultaten van alle deelnemende sporten (o.a. volleybal, handbal en wielrennen), was het een nek-aan-nekrace tussen Groningen en Nijmegen. Omdat de eindstand bij de dames niet meetelde voor het algemeen klassement (vanwege te weinig deelnemende teams), droeg floorball dankzij de winst van de heren bij aan de uiteindelijk overwinning van Groningen. Groningen mag zich daarom voor minimaal een jaar de sportiefste studentenstad van Nederland noemen.